Naši proizvodi

AquaSource Kurkuma kom

Specijalna formula za podršku bolnim mišićima i zglobovima

AquaSource Kurkuma kompleks osmišljen je za atlete i druge osobe s aktivnim životnim stilom, u svrhu podrške bržoj obnovi mišića i zglobova nakon napora.

Kurkumin (Curcuma longa) je aktivni sastojak u kurkumi koji se ovdje nalazi u kombinaciji s bromelainom, ekstraktom đumbirovog korijena te ekstraktom crnog papra. Ovakva kombinacija maksimalno ojačava antioksidacijska svojstva te doprinosi optimizaciji apsorpcije ključnih nutrijenata koji podržavaju bolne i oštećene zglobove.

 

Ključne prednosti 

Podržava oporavak mišića i zglobova kod atleta te drugih aktivnih osoba.
Sadrži bromelain kako dodatnu podršku mišićima i zglobovima.
Formula koja maksimalno uvećava nutricijsku apsorpciju.
Uključen je crni papar kao pomoć apsorpciji kurkumina i drugih sastojaka. 
Svi sastojci koriste se već stotinama godina kao drevni i efikasni prirodni lijekovi.

 

Detaljne informacije o proizvodu

Prah kurkume dobiva se iz sušenog korijena biljke Curcuma longa. Riječ je o ključnom sastojku u curry prahu, koji se stoljećima koristi u Indiji. U skorašnje ga vrijeme atleti i drugi ljudi koji vode fizički stresan život koriste za bolne i oštećene zglobove, te kao antioksidans.

Naš Kurkuma kompleks kombinira nekoliko sastojaka kako bi maksimalno uvećao dobrobiti u slučaju bolnih mišića i zglobova, te osigurao pravilnu apsorpciju. Ključni sastojci uključuju:

Kurkumin (Curcuma Longa) – Kurkumin je žuti pigment u kurkumi, koji je u manjoj mjeri prisutan i u đumbiru. Riječ je o sastojku kurkume koji pruža podršku bolnim mišićima i oštećenim zglobovima.

Bromelain – Enzim za probavljanje bjelančevina koji se ekstrahira iz pulpe i stabljike ananasa. Dokazano je da bromelain doprinosi ublažavanju bolova i nateknuća, a pomaže i kod nelagoda u mišićima i zglobovima. 

Ekstrakt đumbirovog korijena – Pored toga što pomaže smirivanju stomaka, vjeruje se da je đumbir efikasni biljni sastojak koji može pomoći kod bolnih mišića i zglobova. 

Ekstrakt crnog papra  - Većina kurkumina koja se unese u tijelo biva metabolizirana prije nego li se stigne apsorbirati. Crni papar poboljšava efikasnu apsorpciju kurkumina. Zbog toga je razloga gotovo uvijek uključen u bilo koji suplement koji sadrži kurkumu.

Ekstrakt Aloe Vera – Član porodice ljiljana, Aloe Vera je sukulent, biljka koja u svojim tankim, bodljikavim listovima sadrži puno tekućine. Gel koji se može istisnuti iz lišća ove biljke sadrži 99% vode i 1% polisaharida, uz glikoproteine. Sadrži i poveću količinu mangana, željeza, cinka, kalcija te B vitamina (B1, B2 i B6), kao i vitamina C i E. Aloe Vera je jedna od najstarijih i najefikasnijih ljekovitih biljaka, koja se koristi još od vremena starog Egipta. Zabilježeno je da ju je koristila i kraljica  Kleopatra za liječenje bolova i rana. 

Ekstrakt cejlonskog cimeta – Cimet porijeklom s Cejlona razlikuje se od drugih vrsta cimeta. Odlikuje se osebujnim oblikom, svjetlijom bojom te delikatnim okusom. Poznat je i kao izvor antioksidansa. 

Ekstrakt kore bijele vrbe – Porijeklom iz Europe i centralne Azije, bijela vrba ima koru koja preko 5000 godina koristi kao lijek za smanjenje bolova. Njen je primarni aktivni sastojak salicin,  čija svojstva dokazano omogućuju efikasno uklanjanje boli. 

Maslinov list  - Prva nutricionistička uporaba maslinovog lista zabilježena je u starom Egiptu. Dokazano je sastojci koji se nalaze u maslinovom listu, kao što je sekoiridoid oleoeropein, posjeduju antioksidacijska svojstva te pomažu kod smanjenja bolova u mišićima i zglobovima.  

Utvrđeno

Premda kod ovog proizvoda ne postoje dokazane tvrdnje, on se koristi već stoljećima, pa otud možemo reći da je riječ o dobro “prokušanom i testiranom” lijeku. 

Alergeni

Ovaj proizvod ne sadrži alergene sukladno EU Uredbi br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani.

 

Upute za uporabu

Uzimati 2 kapsule dnevno uz obrok.
Za najbolji učinak uzimati 6 kapsula dnevno.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Čuvati van dohvata male djece.
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.